Categories
Yoyalodije

El fitxatge de De Ligt

El consol que dona el fitxatge de De Ligt per la Juve, de confirmar-se, és que finalment no ha escollit el PSG.

en clau blaugrana, haver escollit De Ligt París, al Club li donaria raons per seguir justificant la coartada exclusivament econòmica del futbolista en la seva elecció però el retrataria greument en la seva inutilitat per haver estat incapaç de seduir-lo en base a un projecte esportiu que al PSG és més nul que a can Barça.

De Ligt i el pizzero han escollit millors condicions econòmiques, cert, però també bon projecte esportiu a la Juve, que és el que el futbolista també exigia.

Un projecte esportiu blaugrana que, excluint Messi, potser el Barça, a dia d’avui, no té tant per oferir. I el Barça, potser, hauria de reflexionar sobre això.

Ahir, al Tu diràs de RAC1, un periodista italià vinculat a l’informació de la Juve, sobre el fitxatge de De Ligt, va explicar:

– que la relació entre Juve i Raiola és més que exce·lent gràcies a la figura de Nevded.

– que el traspàs estava fet en un 80%

– que la xifra de traspàs acordada amb l’Ajax era de 70 milions d’euros (quan amb el Barça, segons Oriol Domènech, eren 75).

– que ni de conya el sou que cobrarà a la Juve són les xifres que han trascendit (als voltants dels 10-12 milions d’euros) sino que estarien properes als 7 milions més bonus.

i jo, arribats a aquest punt:

– ja no entenc res.

– ni de conya descarto arreón final de Bartu De Jong style perquè, fet i fotut, ¿tan allunyades són les posturas – tan econòmiques com esportives – entre Juve i Barça? Més encara: si es confirma al final l’informació del periodista italià i queda desmontada la farsa de la prioritat econòmica en la tria del futbolista, ¿de veritat el Barça haurà estat absolutament incapaç, negligent o indolent de seduir esportivament, en base a un projecte sòlid i de futur, tant per l’equip com pel propi jugador, a De Ligt? O serà que el Barça, com a projecte, no té res a oferir excepte la figura de Messi? En qualsevol dels casos, em semblaria d’una gravetat extrema.