Categories
Yoyalodije

Les lligues es decideixen a la última jornada

El dia del partit contra el Maligne vaig pronosticar (amb conversa amb el meu fill) que ‘tocava’ que guanyés el Barça perquè es pogués complir la meva teoria de que la les lligues es decideixen a l’última jornada. Com que no estava convençut de si realment era certa aquesta teoria o si només es tractava d’una intuïció meva, us vaig prometre que quan tingués un moment faria un treball de camp per verificar empíricament la certesa, o no, d’aital teoria.

Que allò promès sigui atès o “lo prometido es deuda”, com dirien en l’idioma del país veí.

Som-hi:

-Totes les dades estan tretes de la web BDFUTBOL http://www.bdfutbol.com/es/
-He verificat dades des de la temporada 95/96 que és quan va començar la lliga dels tres punts.
-Són un total de 21 temporades.
-Set (7) lligues s’han decidit a la darrera jornada.
-Cinc (5) lligues s’han decidit a la penúltima jornada.
-Nou (9) lligues s’han decidit a tres o quatre jornades del final.
-Parlo de lligues decidides matemàticament, no virtualment. Penseu que per guanyar (matemàticament) la lliga a quatre (4) jornades del final, s’han de portar 13 punts d’avantatge o 12+gol average particular/general favorable.

-D’aquestes 21 temporades NOMÉS una (1) ha acabat empatada a punts. La temporada 2006/07 guanyada per gol average pel Maligne -al Barça- amb 76 punts.
-La temporada amb més diferència de punts ha estat la 2012/13 amb +15 del Barça sobre el Maligne. A quatre (4) jornades del final la diferència era de +11, és a dir, encara no érem campions matemàticament.

-Crec que cap de les 21 temporades ha estat guanyada matemàticament a cinc jornades del final de lliga.

-Amb tanta borratxera de números igual he patit algun lapsus, però no crec que canviï significativament res de tot el que he exposat.

-No sé amb quin marge d’error s’hauria de considerar vàlida, o no, una teoria. En tot cas, sí que queda empíricament demostrat que TOTES les 21 darreres lligues s’han decidit a les quatre darreres jornades.

-També queda demostrat que la majoria d’aquestes vint-i-una (21) temporades s’han resolt a les dues (2) últimes jornades. En concret dotze (12) temporades.

-D’aquestes dotze (12) temporades, la majoria s’han resolt a l’última temporada. En concret set (7) temporades.

Si el resultat d’aquest treball de camp hagués estat molt més favorable a la teoria de marres, n’hagués fet un post amb enllaços i imatges a totes les dades a la manera com ja vaig fer amb els posts dedicats a la teoria de que les lligues es perden a casa.

Res més, espero els vostres comentaris, opinions i rajades al respecte.