Categories
Eleccions 2015 Entrevista

“Votaré en blanc”: una conversa amb Jordi Farré

Al carrer Casp, gairebé enfront del ‘cafè de la ràdio’, trobem un edifici de la Generalitat. Però no totes les plantes hi estan destinades: una d’elles és la seu de l’empresa d’en Jordi Farré. Allà hi quedem pel que més que una entrevista, és una xerrada informal sobre la valoració de la precampanya, i els seus plans de futur.

– Ha estat una precampanya horrible. Gairebé no hi ha propostes noves, totes les hem anat fent nosaltres.

– La de vot electrònic del senyor Majó…

– …ja l’havíem fet nosaltres el febrer. No em sap greu, vull el millor pel Barça, i les idees no tenen propietari, però…

Tot plegat ha estat una experiència per Farré i el seu equip, que com és sabut es va trobar amb situacions com la d’una persona que els hi oferia el cens i/o firmes per diners. D’aquest punt no aconseguim res publicable que no es conegui ja. En tot cas, l’experiència li ha estat molt valuosa.

– Hi ha coses que faria diferent, per descomptat. Ara saben-t’ho, aconseguiria les firmes. Sobre tot dues coses: aniria més per tot el territori més enllà de Barcelona; i ens centraríem molt en Facebook.

En els reportatges post-firmes, Jordi Majó sortia amb els altres precandidats en haver entregar les firmes; en haver renunciat a entregar-les, i en canvi optar per entregar-les a un notari, Farré va perdre visibilitat.

– La noia que ens va atendre del club ens va enganyar.

– Enganyar?

– Bé…com a mínim ens va confondre, perquè en no haver arribat al mínim, vam trucar i pel que ens van dir ja no ens les validarien.

– Al senyor Majó sí..

– Va fer un escrit demanant-t’ho. Ho hauríem d’haver fet.

Mirant al futur, Farré té clar que es tornarà a presentar, i que anirà tenint presència.

– No farem oposició xunga, però estarem allà. Vull guanyar les properes eleccions, i estarem dient la nostra. Tenim pensat crear una plataforma de debat.

– En col·laboració amb alguna ja existent?

– No, una de nova per definir.

– Dirà la seva, per exemple, de l’Espai Barça si es concreta…

– No crec s’atreveixin a gastar tant, no ho tiraran endavant.

– I la conversió a SAD via Qatar?

– Això menys. No dic que no ho vulguin, però no s’atreviran.

Per acabar, el tema no pot ser altre que el futur del Barça.

– Guanyi qui guanyi, la veritat… Se’m fa estrany parlar d’oposició abans de les eleccions pròpiament dites, però també és cert que no veig cap candidatura amb propostes.

– Llavors, si li pregunto a qui votarà, o a qui no…

– En blanc. Ja ho vaig fer el 2010, i si cal ho tornaré a fer ara.