Yoyalodije

El Vålerengens Idrettsforening Fotball

Ka no kundal pàniko! Segons els nostres càlculs, el Barça pot guanyar el partit. Uuuf!

És cert que el Vålerenga va segon de la Tippeligaen noruega, amb 34 punts en 18 partits (10-4-4) i +18 de diferència de gols. És cert que el seu golejador, Mohamed Abdellaoue, porta fets 11 gols com 11 fiords. És cert que el Barça encara té la meitat dels jugadors fent teràpia intensiva de les orelles taladrades pels xiscles de les vuvuzeles. És cert que almenys 10 juvenils tindran ocasió de demostrar a Guardiola que no serveixen pel primer equip (o al revés), però el Barça pot guanyar el partit segons càlculs que hem fet amb el model matemàtic desenvolupat per la Universitat Rovira i Virgili i segons una visita que hem fet al vident Maestro Quispe, afamat xaman aimara, vidència, carta astral, reparación de matrimonios rotos, visa sí.

Ka no kundal pàniko!

Comptem a més amb l’anàlisi dels xicots de Paddypower, casa d’apostes per Internet, que paga la victòria del Vålerenga a 8.00 i la del Barça a només 1,33. D’ells sí que me’n fio.

El Vålerengens Idrettsforening Fotball (Equip esportiu de futbol de Vålerenga) és l’equip d’aquest barri d’Oslo, un barri d’artesans i treballadors del ferrocarril del centre de la capital noruega, encara que en origen quedava fora de les muralles de la ciutat.

Potser el barri sigui la raó de l’àlies amb que es coneix els seguidors del Vålerenga, els bohemis.

De fet, és la secció de futbol d’un club multiesportiu, el Vålerengens IF, en el que destaca sobretot la secció d’hoquei gel, que ha guanyat 25 vegades el campionat noruec.

La secció de futbol no ha arribat tan lluny. Ha estat un equip ascensor entre primera i segona divisió, amb un període fort als anys 80 (3 lligues i 1 copa) i una revifada els últims anys, en que ha guanyat la Lliga del 2005, i les copes del 2002 i 2008.

El detall més interesant de la seva història l’he trobat a la wiquipedia castellana, on explica: “Vålerenga ganó el campeonato de Oslo cuatro veces antes de que se creara la Liga Noruega de Fútbol en 1937(pero en esos tiempos no jugavan mas que 2 equipos i el otro equipo era mas malo que su madra).” (sic)

Juga a l’Ullevaal Stadium, que comparteix amb el gran rival, el FC Lyn Oslo. No hi està gaire a gust, ja que, des que va deixar el seu estadi tradicional, el Bislett Stadion, els fòrums dels afeccionats no paren de reclamar un estadi propi nou.

La samarreta històrica era de color verd-molsa, una cutrada que es van apressar a canviar per uns uniformes comprats a la Companyia Noruega de Ferrocarrils, de colors blau i roig.

L’equip està format quasi exclusivament per noruecs. Només hi juguen tres estrangers: el porter canadenc Lars Hirschfeld, el centrecampista serbi Bojan Zajic i el davanter jamaicà Luton Shelton.

Contra el que puguin pensar alguns racistes (que al Yoya n’hi ha, i jo els conec) són noruecs els centrecampistes Mohamed Fellah i Harmeet Singh, i els davanters Mostafa Abdellaoue i Mohamed Abdellaoue (aquest és el que clava els gols).

No puc confirmar que aquesta composició tan nostrada de l’equip es degui a la voluntat d’imitar la política de pedrera del Barça.

L’entrenador, Martin Andresen, és jove (33 anys) i poc sobrat d’experiència. Va ser jugador del 1994 al 2009, passant per Anglaterra (Wimbledon i Blackburn) i acabant al Vålerenga, al que va passar a entrenar el 2008. Ha estat 41 vegades internacional, amb 3 gols. Un Guardiola de la vida, vaja.

Com que sé que teniu ànsies de saber molt més del Vålerenga i  tinc per segur que el domini d’idiomes dels yoyaires arriba al noruec, us afegeixo alguns enllaços perquè hi feu una ullada:

web oficial: http://www.vif-fotball.no/

web no oficial: http://www.vpn.no/

web de seguidors (fan fila d’ultres): http://www.klanen.no/

i també la web de paddypower (esquitxeu uns leuros, coi, no sigueu rates):

http://www.paddypower.com/apuestas/partidos/amistosos/Valerenga-v-Barcelona-1955559.html