Categories
Yoyalodije

Temps de neu

Susie Guasch – 16 de juliol del 2010

“Barsalona vol tornar a reviure la màgia del Ronnie. Us vull anunciar avui que el Futbol Clum Barsalona es postula per poder acollir el somriure del Ronaldinho fins al 2022.” Així ha anunciat avui la nova directora de comunicació del Futbol Club Barcelona, Cristina Cubero, les seves aspiracions perquè el clum acolli el retorn del seu fill pròdig fins quan ell vulgui. De fet, es tractaria d’una oferta compartida: el Barça hi posaria el gimnàs i les discos de la perifèria de Barcelona hi posarien la neu.

Molta expectació en una roda de premsa el tema de la qual era una incògnita fins aquest matí. L’únic que potser podia donar alguna pista era la seva ubicació: la sala VIP del Riviera. Sola i sense cap posada en escena especial, però amb el suport de tota la junta directiva, Cubero ha sorprès tothom en anunciar que hi ha negociacions obertes per tal d’aconseguir que el Ronnie torni al clum del que mai hauria d’haver sortit.

En declaracions al Diario Yoya, el cap de premsa del FCB, Juanjo Castillo, valora la jugada: “Creiem que des d’aquesta fortalesa del Futbol Club Barcelona, també des d’un clum que està dempeus mirant de superar el nefast llegat de l’era Laporta, és possible interpretar una nova il·lusió pels socis com pot ser el retorn del Ronnie.”

Dins el gremi de locals d’esbarjo de Castelldefels s’ha viscut amb esperança la declaració d’intencions: “Ens sembla que és una oportunitat històrica i per tant nosaltres estem disposats a treballar i donar suport al FCB, perquè ens sembla que és una gran ocasió.” Tant la quantitat com la qualitat de la neu de la zona són un aval prou fort pel retorn del jugador. D’altra banda, el Barça aportaria a la candidatura els seus pavellons coberts. Tant el gimnàs del Camp Nou com el de la Ciutat Esportiva Joan Gamper serien escenaris segurs. Però el projecte és embrionari.

Ni si ni no, sinó tot el contrari

El president del FCB, Sandro Rosell, ha donat suport a les negociacions, però ha afegit que encara és d’hora per concretar com s’implicarà la junta en aquest projecte. Rosell no creu que el fet que el FCB hagi de competir pel fitxatge amb el Reial Madrid de Florentino Pérez afecti les relacions entre els dos clubs: “A mi em sembla una magnífica iniciativa que ens fixem projectes ambiciosos que puguin suscitar l’interès i la complicitat del conjunt dels socis”, ha dit. I a continuació ha afegit: “Em… em… no… em… jo crec que en aquest tema és… … … jo crec que és bó si hi ha competència, la… … … … la competència… … és bona. No necessàriament és dolenta. Fins i tot en aquestes coses (somriure encisador).”

L’anunci de la Cristina Cubero ha agafat a contrapeu les corrents d’oposició dins i fora del barcelonisme. Diuen que desconeixien els plans del clum i que ho han sabut a última hora. Per això, tot i valorar que el Ronnie pugui tornar a escalfar els seus cors amb el seu acaronador somriure, nogensmenys critiquen Cubero per les seves formes. I és que veuen oportunisme en l’anunci fet avui.

Godall: “Això és una lluita complicada que exigeix molta col·laboració, molta entesa, trobar moltes complicitats, i jo dic: home, Cristina, busquem bé les complicitats.”

Soriano: “Vol repetir un model i per tant denota una manca d’imaginació sobre el que ha de ser el FCB i la relació del FCB amb els seus socis i patitzans durant el segle XXI.”

Sánchez-Llibre: “Ha fet aquesta proposta sense un projecte de ciutat que garanteixi que serà un encert per tots els clums de l’àrea metropolitana i no pas un nou fracàs com el del Saviola. Ens assentim discriminats.”

L’anunci no ha estat gaire ben rebut al Reial Madrid, que ja havia fet una oferta al jugador per tal que es convertís en la nova mascota de l’equip en substitució del Baúl Gonsales. Florentino Pérez: “No hi ha cap dubte que el Reial Madrid guanyarà el Barça, per moltes raons, però entre d’altres per l’evidència que tenim moltíssima neu per oferir i tota Espanya al darrere.”