Categories
Yoyalodije

Sevilla-Barça: ¿ coherència o puntada als ous ?

602ASCACA9GDVCA4YUGJ8CA0U2XXKCAQH4NKJCARPHLB6CAFST6FACAVSWAC2CA5ER3D2CAR1PAZICAE118L8CA4DE7POCAE3CQ08CAK9CL2NCA6H0J8ECAA4UWULCAHY1QJBCALV6BT4CAN5RE82CAWENENU* en castellano al final del articulo

Desenganyem-nos: aquest és el debat i no cap altre: ¿ha de mantenir Guardiola la unitat de criteri que li va permetre la temporada passada sumar el primer triplet de la història del club o ha de fer una excepció i cremar les naus per superar l’eliminatòria amb el Sevilla?

Quan es compta amb una plantilla curta d’efectius, les rotacions en determinades fases de la temporada resulten inevitables si es vol arribar a l’etapa decisiva de la campanya amb el nombre més alt de jugadors determinants a disposició dels tècnics. Això implica utilitzar la competició menys important de les tres que hi ha en joc –la Copa del Dropo– per donar descans als jugadors clau i per oferirr minuts a elements de la segona línia de combat que a la llarga poden arribar a ser usats per necessitat en els duels culminants (Sylvinho a Roma, per citar un exemple).

La jugada va sortir rodona la temporad passada perquè es van donar un seguit de condicionants que ara no concorren:

–          L’equip no havia guanyat res i tenia fam de triomfs.

–          El rival a vuitens va ser un Atlètic de Madrid irregular i que va tornar de les vacances menys ficat en la feina que el nostre equip.

–          Messi estava fresc i va firmar un hat trick al Calderón que va decidir l’eliminatòria.

–          El primer partit es va jugar lluny del Camp Nou, hi havia el coixí de la tornada si l’invent no funcionava.

–          Els jugadors africans estaven a disposició de Guardiola.

Finalment, a empentes i rodolons l’equip va anar passant rondes i es va plantar a la final, sempre amb la filosofia de presentar equips mixtos amb un nombre considerable de suplents apuntalats per tres o quatre titulars (Etoo i Henry, per exemple, pràcticament no van jugar cap partit).

Enguany, el plantejament del cos tècnic ha estat similar al de la temporada passada: equip experimental, amb presència notable de jugadors poc utilitzats, i alguna vaca sagrada per aconseguir lligar l’allioli. És possible que es passés de frenada a l’incloure en l’alineació un eix central defensiu format per un jugador que no havia practicat esport a nivell professional en gairebé dos anys, un que no aconsegueix aclimatar-se a l’equip de cap manera i un altre que necessita minuts per adquirir un estat de forma presentable.

¿S’ha de canviar aquest criteri per mirar de remuntar el resultat advers al Sánchez Pizjuán? Difícil dilema, perquè una resposta afirmativa t’obliga a continuar jugant fort en la competició si aconsegueixes salvar l’escull sevillista.

També és cert que la pressió mediàtica incontenible que prové dels mitjans d’abast estatal rebria un ‘crochet’ tan memorable amb una proesa blaugrana a Nervión que només aquesta idea ja fa llaminera la possibilitat de sortir amb tota la bateria de titulars i dedicar un ‘owned’ descomunal als intoxicadors desfermats de la Villa y Corte.

Un servidor, però, pensant en tot el que queda per fer en una temporada tan decisiva, advoca per tirar pel camí del mig: mantinguem la filosofia Copa, juguem amb Pinto i deu més i, això sí, deixem-hi la pell, perquè fins i tot amb els jugadors que ara no ens mereixen confiança per ocupar un lloc en l’onze en els duels de primera magnitud es pot fer saltar la banca al Pizjuán.

———————————————————————————————————————————————-

¿COHERENCIA O PATADA EN LOS HUEVOS?

Desengañémonos: este es el debat y no otro: ¿debe mantener Guardiola la unidad de criterio que le permitió la temporada pasada sumar el primer triplete de la historia del club o debe hacer una excepción y quemar las naves para superar la eliminatoria ante el Sevilla?

Cuando se cuenta con una plantilla corta de efectivos, las rotaciones en determinadas fases de la temporada resultan inevitables si se desea alcanzar la etapa decisiva de la campaña con el mayor número de jugadores determinantes a disposición de los técnicos. Ello implica utilizar la competición menos importante de las tres que hay en liza –la Copa del Dropo– para dar descanso a los jugadores clave i para ofrecer minutos a elementos de la segunda línea de combate que a la larga pueden llegar a ser utilitzados por necesidad en los duelos culminantes (Sylvinho en Roma, por citar un ejemplo).

La jugada salió redonda la temporada pasada porque se dieron una serie de condicionantes que ahora no concurren:

–          El equipo no había ganado nada y tenía hambre de triunfos.

–          El rival en octavos fue un Atlético de Madrid irregular y que volvió de las vacaciones menos metido en el percal que nuestro equipo.

–          Messi estaba fresco y firmó un hat trick en el Calderón que decidió la eliminatoria.

–          El primer partido se jugó lejos del Camp Nou, existía el colchón de la vuelta si el invento no funcionaba.

–          Los jugadores africanos estaban a disposición de Guardiola.

Finalmente, a trancas y barrancas el equipo fue pasando rondas y se plantó en la final, siempre con la filosofía de presentar equipos mixtos con un número considerable de suplentes apuntalados por tres o cuatro titulares (Etoo y Henry, por ejemplo, prácticamente no jugaron ningún partido).

Ahora el planteamiento del cuerpo técnico ha sido similar al de la temporada pasada: equipo experimental, con presencia notable de jugadores poco utilizados, y alguna vaca sagrada para conseguir ligar el alioli. Es posible que se pasase de frenada al incluir en la alineación un eje central defensivo formado por un jugador que no había practicado deporte a nivel profesional en casi dos años, uno que no consigue aclimatarse al equipo de ninguna manera y otro que necessita minutos para adquirir un estado de forma presentable.

¿Se debe cambiar este criterio para intentar remontar el resultado adverso en el Sánchez Pizjuán? Difícil dilema, porque una respuesta afirmativa te obliga a continuar jugando fuerte en la competición si consigues salvar el escollo sevillista.

También es cierto que la presión mediática incontenible que proviene de los medios de alcance estatal recibiría un ‘crochet’ tan memorable con una proeza azulgrana en Nervión que la sola idea convierte en apetecible la posibilidad de salir con toda la batería de titulares y dedicar un ‘owned’ descomunal a los intoxicadores desatados de la Villa y Corte.

Un servidor, sin embargo, pensando en todo lo que queda por hacer en una temporada tan decisiva, aboga por tomar el camino de enmedio: mantengamos la filosofía Copa, juguemos con Pinto y diez más y, eso sí, dejémonos la piel, porque incluso con aquellos jugadores que ahora no nos merecen confianza para ocupar un lugar en el once en los duelos de primera magnitud se puede hacer saltar la banca en el Pizjuán.