Categories
Eleccions 2015 Roda de premsa

Nous noms propis per a Freixa i Laporta

Freixa presenta l’organigrama de futbol

IMG_20150708_110801

A una hora no molt usual, les 11 del matí, s’ha donat la roda de premsa de Toni Freixa presentant l’organigrama de futbol a la seva seu als Jardinets de Gràcia.

En David Vilajoana ha explicat que el comitè tècnic estarà format per un Director de Futbol Professional, un Responsable de Scouting, un Director de Formació i membre(s) de la Junta Directiva. Les decisions seran col·legiades entre ells i amb la col·laboració de l’entrenador del primer equip.

Tot i fer èmfasi en que no busquen ‘noms’ sinó els millors professionals i especialistes, el que ha despertat més expectació són els anuncis de José Mari Bakero com a Director Esportiu, Miquel Ángel Nadal com a Secretari Tècnic i Quique Cárcel del Girona com a Secretari Tècnic del filial. Cap d’ells era present a la roda de premsa, però Freixa i Vilajoana han destacat el preacord existent amb Bakero, i que Nadal i Cárcel estan disposats a rescindir els seus compromisos actuals amb altres clubs, així com que no han tingut inconvenient en fer-ho públic.

En quant al responsable de Scouting, han parlat de “un professional de gran prestigi en un dels clubs punters d’Europa” que s’ha compromès a assumir el càrrec si guanyen les eleccions, però que ha posat com a condició que no es revelés la seva identitat excepte en aquest cas.

Sobre les noves normes que impedeixen fitxar jugadors comunitaris de menys de 16 anys i extracomunitaris menors de 18, Vilajoana pretén “arribar a acords amb clubs per a que formin en l’estil Barça”, posant com a exemple a Halilovic com a jugador que hauria arribat més adaptat si el seu club d’origen formés seguint aquest estil.

Preguntat sobre el fitxatge d’Arda Turan, Freixa ha ressaltat que no el discuteix com a jugador i que compten amb ell, però sí ha criticat “les formes de la seva incorporació”.

Adjuntem la Presentació Organigrama futbol de la candidatura de Freixa.

 

Albertini portarà Relacions Institucionals si guanya Laporta

CJYux10W8AAawW5[1]

En una roda de premsa convocada a les 12:30 (a la mateixa hora que la roda de premsa de Bartomeu sobre seccions), Jan Laporta ha presentat l’ex-jugador del Barça Demetrio Albertini com a responsable de Relacions Institucionals si és elegit president.

Laporta ha destacat la importància d’aquesta tasca, en tant “cal reconstruir ponts amb la FIFA i els organismes institucionals”. En  la mateixa línia, ha destacat que “Bartomeu, Rosell i companyia entenen el futbol base com un negoci. Per nosaltres es un pilar del model Barça”. Acte seguit ha presentat a Albertini, que ha reconegut que “jugué poco con el Barça, pero me llegó mucho el cariño de la gente” i que “estoy con el camino que dio Laporta al club”.

Preguntat sobre la sanció de la FIFA, Albertini ha reconegut que “la realidad es que la gestión de la sanción hasta ahora no ha sido buena; está complicado, la FIFA nunca cambió una sanción así”. Sobre el fitxatge de Pogba, ha deixat clar que “el fichaje de Pogba no es mi trabajo, el tema fichajes se encarga Abidal, aunque yo pueda ayudar”. Un dels moments més curiosos ha estat en ser preguntat sobre la influència de Braida: “tengo mucho cariño por el, mejor no contestar”.

Per la seva banda, Laporta ha recalcat que “Bartomeu i Rosell estaven mes preocupats de fer partits a Qatar que no de treballar be el futbol base”. Sobre el fet recentment confirmat que quatre candidatures hagin passat el tall, deixant clar el seu “respecte pels candidats”, ha deixat clar que “s’estan contrastant dos models d’entendre el Barça”, incidint novament en els principis de Cruyff, Masia, Catalunya i Unicef. En la qüestió de Catalunya ha estat particularment crític amb Bartomeu i Rosell: “la vinculación del Barça con Catalunya que tienen Bartomeu y Rosell es la que tiene Duran i Lleida”. Finalment, sobre la situació de Messi ha comentat que  “debe sentirse arropado y a gusto. Leo se volvera a levantar y recuperara el ánimo”.