Yoyalodije

El dia més llarg

* En una lengua parecida a la de Messi al final del texto 

El culer integral es lleva radiant. Sap que és un dia important per al seu equip i és conscient que té la sort de viure’l.

El culer integral es fa el valent a l’hora d’esmorzar. ‘Avui no em cagaré a les calces’, li diu al suc de taronja. ‘No t’ho creus ni tu’, li respon la melmelada de maduixa del llit de mantega estant.

El culer integral fa el cor fort fins a l’hora de dinar, per bé que en algun moment del matí comença a notar un lleu pessigolleig a la panxa.

El culer integral es cruspeix un bon plat d’arròs i un bistec al pebre verd. ‘Aquest cop te’m posaràs bé ‘, li deixa anar a la mitjana de vedella. La boleta verda que neda en la salsa de crema de llet li adreça un somrís: ‘Prepara’t, que comença el suplici’.

El culer integral es planteja estalviar-se el cafè, però a l’hora de la veritat no es pot estar del seu estimulant preferit.

El culer integral es mira el rellotge i compta les hores que falten perquè comenci el partit. El formigueig ha davallat cap al ventre i comença a cercar vies d’accés a l’entrecuix.

El culer integral s’adona que el rellotge no avança i és conscient que s’inicia el seu viacrucis. Se li va cloent l’estómac i una pressió molesta i insistent li va naixent al pit. El cap li comença a fer voltes. Li van apareixent imatges de jugadors de l’equip rival i tots li semblen millors que Pelé.

El culer intergral intenta distreure’s. Es posa un disc, però fins i tot Telemann li sembla feixuc. Es col·loca davant la tele i troba tots els programes més poca-soltes encara  del que és habitual. Obre la nevera i la torna a tancar. Fa cap a l’armari prohibit i devora una taula de Lindt del 85%.

El culer integral s’estira els cabells, es rosega les ungles, es menja la màniga de la camisa, esbocina una factura del gas…

El culer integral se situa davant del televisor mitja hora abans que comenci el partit. S’assegura de tenir piles de recanvi i encén la ràdio.

El culer integral es posa les mans al cap quan sent quina serà l’alineació de l’equip i es corda el botó de dalt de tot de la camisa quan li reciten la de l’adversari.

El culer integral escolta amb un punt d’ingenuïtat l’himne de la Champions i se sorprèn que presenti un acompanyament rítmic que no havia copsat mai.

El culer integral s’adona que l’acompanyament en qüestió és el bombeig del seu cor.

El culer integral escolta el xiulet de l’àrbitre i tot torna al seu lloc. S’alleuja el dolor al pit, s’esmorteeixen els tremolins als baixos, s’atura la percussió cardíaca.

El culer integral gaudeix del triomf del seu equip.   

————————————————————————-

El culé integral se levanta radiante. Sabe que es un día importante para su equipo y es conciente de que tiene la fortuna de vivirlo.

El culé integral se hace el valiente a la hora del desayuno. ‘Hoy no me cagaré en las bragas’, le dice al zumo de naranja. ‘No te lo crees ni tú’, le responde la mermelada de fresa desde la cama de mantequilla.

El culé integral hace de tripas corazón hasta la hora de la comida, aunque en algún momento de la mañana empieza a notar un leve cosquilleo en la barriga.

El culé integral se zampa un buen plato de arroz y un bistec a la pimienta verde. ‘Esta vez te me vas a poner bien ‘, le espeta al fiñete de ternera. La bolita verde que nada en la salsa de crema de leche le dirige una sonrisa: ‘Prepárate, que empieza el suplicio’.

El culé integral se plantea ahorrarse el café, pero a la hora de la verdad no puede prescindir de su estimulante preferido.

El culé integral mira el reloj y hace la cuenta de las horas que faltan para que empiece el partido. El hormigueo ha descendido hacia el vientre y empieza a buscar vías de acceso a las partes nobles.

El culé integral se percata de que el reloj no avanza y es conciente de que se inicia su viacrucis. Se le va cerrando el estómago y una presión molesta e insistente le va naciendo en el pecho. La cabeza empieza a darle vueltas. Le van apareciendo imágenes de jugadores del equipo rival y todos le parecen mejores que Pelé.

El culé intergral intenta distraerse. Se pone un disco, però incluso Telemann le parece pesado. Se coloca ante la tele i encuentra todos los programas más estúpidos aun de lo que es habitual. Abre la nevera y la vuelve a cerrar. Se acerca al armario prohibido y devora una tableta de Lindt del 85%.

El culé integral se tira de los pelos, se muerde las uñas, se come la manga de la camisa, desmenuza una factura del gas…

El culé integral se sitúa ante el televisor media hora antes de que comience el partido. Se asegura de tener pilas de recambio y enciende la radio.

El culé integral se pone las manos en la cabeza cuando escucha cual será la alineación del equipo y se abrocha el botón de arriba del todo de la camisa cuando le recitan la del adversario.

El culé integral escucha con un punto de ingenuidad el himno de la Champions y se sorprende de que presente un acompañamiento rítmico que no había advertido antes.

El culé integral se da cuenta de que el acompañamiento en cuestión es el bombeo de su corazón.

El culé integral escucha el silbido del árbitro y todo vuelve a su lugar. Se aligera el dolor en el pecho, se amortiguan los temblores en los bajos, para la percusión cardíaca.

El culé integral disfruta del triunfo de su equipo.