Categories
El partit

Prèvia Real Sociedad – FC Barcelona

Seguim amb la Copa del Rey, el torneig de la ilusión, aquest cop en agradable entrega de dijous a la nit, amb l’afegit d’una més que possible temperatura de zero graus («ni frío ni calor», que dirien el cuñaos de torn). Almenys no ens l’han posat a les deu, o a quarts d’onze —que no seria la primera vegada.

Què podem esperar del partit? La freda estadística diu que hem de perdre, que per alguna cosa ens ha ‘tocat’ anar a l’Anoeta dels nassos. Però no ho sé… Per molt que per a ells jugar contra nosaltres sempre sigui, estranyament, un increïble incentiu, no acabo de veure als nostres tornant a desconnectar i deixant que segueixi la maleïda ratxa. Els últims partits mostren una millora —sé que alguns, bonbarsalunistas com cal, seguiran dient que juguem al mateix no-res infecte de tot l’any passat, però amb això no hi ha remei—, una millora que fa l’efecte que seguirem veient, més amb l’impuls psicològic que de ben segur haurà suposat aquesta passada jornada de lliga. Personalment, dissabte al Camp Nou vaig veure un Barça molt posat, intens en la pressió, compacte en les línies i amb un notable encert tècnic. I el més important, en el fons: Messi segueix a la seva i Luis Suárez sembla que ja ha cremat els asados de les vacances. I ja sabem que a mesura que s’acosten els partits realment importants la base de l’equip es motiva i sol estar a l’altura dels reptes.

No és que el partit d’avui sigui ja un d’aquests reptes d’altura, però bé, són uns quarts, i en eliminatòries a l’època Luis Enrique no solem fallar. Tindrem una baixa segura, Rafinha, que va aportar moltes coses dissabte i malauradament tornarà a veure trencada la seva continuïtat. Els canvis de la lliga em fan pensar que André Gomes tornarà a ser titular (no va jugar ni 60’), i que l’acompanyarà un Iniesta ben descansadet. La resta de l’equip sembla força cantat: els únics dubtes seran si juga Mascherano o Umititi (aposto pel segon, tant per minuts com pel davanter que tindrà davant, Willian José). En resum: Cillessen / Roberto – Piqué – Umititi – Alba / Gomes – Busquets – Iniesta / Messi – Suárez – Neymar.

La Real Sociedad sembla que plantarà l’equip titular, tal com ha anat fent a les eliminatòries anteriors, excepte per algunes baixes en defensa i la també baixa de Carlos Vela: Rulli / Berirche – Íñigo Martínez – Raúl Navas – Elustondo / Illarra – Zurutuza / Oyarzabal – Canales (!) – X. Prieto / W. José. Oju, que la toquen, i ja van demostrar-ho a la lliga. A més, dilluns van poder guanyar i alhora fer descansar alguns homes clau. Els analistes diuen que Illarra aquest any està a molt bon nivell (ho sento, jo no en tinc ni idea), que Xabi Prieto segueix sense envellir del tot i que Willian José i Oyarzábal segueixen en la mateixa bona forma que van mostrar la temporada passada.

Pel que fa a l’àrbitre… Ja he perdut el compte de quins són els pocs que en teoria ens van bé i els molts que ens van malament. Suposo que, per simple probablilitat, González González serà dels segons. Que, per cert, la nota còmica de la prèvia: la bona gent de la Real indignats per l’elecció d’àrbitre (que no han vist cap partit nostre aquest any?) i per l’horari, que s’ha triat expressament per no perjudicar-los a ells, que tenien partit de lliga dilluns. Com sempre, els clubs bascos, tota una font de fraternitat envers nosaltres. Espero que guanyem, i de molt.

————————————————————————————————————————————————————————————————

Partido correspondiente a la ida de los cuartos de final de la Copa del Rey 2016/2017

Fecha: Jueves, 19 de Enero de 2017
Hora: 21:15h
Televisado en: Gol