Categories
Yoyalodije

6-1 per començar

Respireu alleujats: ja teniu amb vosaltres el clàssic entre els clàssics dels posts a can Yoya. Puntual a la cita de cada estiu, arriba el rànquing de samarretes futboleres de les vacances de l’Inti & family.

Enguany, l’escenari del meu merescut període de descans ha estat la paradisíaca illa de Sardenya, coneguda per la majoria dels estadants d’aquesta casa de bojos per les aventures que hi han protagonitzat prohoms de la filosofia moderna -dels de veritat i no  de pa sucat amb oli com el pensador de Santpedor- de la categoria intel·lectual de Silvio Berlusconi i Flavio Briatore.

La primera dada que cal consignar és que la proliferació de peces de teixits estranys -majoritàriament polièster- amb colors cridaners i marques publicitàries acompanyades d’un dissimulat escut no és gaire alta en una zona de caire elitista com la perla del Mediterrani. Ras i curt: els italians, que copaven el 80% del contingent turístic de l’illa, no destacaven per la seva afició a passejar-se per carrers i platges amb l’elàstica del seu club preferit. Costava déu i ajuda localitzar un paio abillat amb un mallot esportiu, potser perquè en el fons, fins i tot en la cutresa més extrema, un transalpí sempre acaba sent un presumit de collons i acaba decantant-se per l’elegància ben o mal entesa.

En definitiva, els resultats són pobres però il·lustratius. Seguim al capdavant de les preferències europees a l’hora de lluir els colors d’un club de futbol, però no serà fàcil mantenir el liderat.

Aquí teniu el rànquing:

FC Barcelona…………….6

Inter Milà…………………6

AC Milan………………….5

Juventus…………………5

Càller……………………..2

Chelsea…………………..2

Manchester United…..2

Bayern Munic………….1

Olympique Lió…………1

Reial Madrid……………1

Nàpols……………………1