Yoyalodije

Informe VfB Stuttgart (II): La plantilla

Segundo artículo (de tres) de nuestro colega teutón Marcel, amo y señor de Brustring. Podéis leerlo en catalán gracias al trabajo de McCraken, y en español (al final del post) gracias al señor Google.

Siento no haberlo publicado antes pero he tenido problemas de tiempo y de logística. Enjoy!

LA PLANTILLA

PORTERIA

Jens Lehmann (titular)
Donat el cas que el VfB Stuttgart us sigui totalment desconegut, un nom -a banda d’Alex Hleb- segur que us resultarà familiar: Jens Lehmann. Campió de la UEFA amb el Schalke, campió de la Premier amb l’Arsenal, campió de la Bundesliga amb Borussia Dortmund i “heroi dels penals” amb Alemanya al Mundial 2006. Com molts altres porters de categoria, té certa tendència a perdre el cap i, també aquesta temporada, ha sigut protagonista d’ “accions desafortunades” de diversa índole. A més a més, no és precisament un paio simpàtic, més aviat un cabró.
És, però, el “nostre” cabró. I mentre les segueixi parant tan bé com fa habitualment, no tinc cap problema amb ell. I és que quan es concentra en el futbol és tota una assegurança per al BfV, que pot fer desesperar Henry o Ibrahimovic. Ah, i un consellet: no permeteu que en Messi perdi la bota a l’àrea de Lehmann -que tan amunt no hi arribarà.

Sven Ulreich (suplent)
Després que Lehmann veiés targeta vermella a la 16a. jornada i fos suspès per tres partits, el jove (21 anys) Ulreich el va substituir i ho va fer prou bé. A la Champions el veureu -gairebé amb seguretat- a la banqueta. En el cas inesperat que jugués: té bons reflexes sota els pals i és prou bo en l’un contra un, però falla -encara- en centrades altes i a pilota parada.
Ulreich està des de 1998 al VfB i ja va jugar alguns partits de la Bundesliga el 2007, on no va acabar de convèncer.

Entre els aficionats es discuteix acaloradament si ell o el tercer porter Alexander Stolz (25 anys) podrien convertir-se en el successor de Lehmann. O si caldria fitxar un porter experimentat (jo sóc pro-Ulreich).

DEFENSA

Cristiano Molinaro (lateral esquerra)
Molinaro va arribar com a única incorporació important del mercat d’hivern, cedit per la Juve amb opció de compre a l’estiu. S’intentava cobrir un dels grans punts febles del VfB, després de tenir els últims anys en aquesta posició dos jugadors molt irregulars com Boka i Magnin (ara al FC Zürich). Fins ara fa una bona impressió, segur en defensa i amb bon joc ofensiu associant-se amb Hleb.

Matthieu Delpierre (central)
El nostre capità ha jugat de del 2004 uns 135 partits de lliga amb el VfB i ha sigut durat aquest temps un dels jugadors més constants. Jugador tranquil, pausat, amb bon joc posicional i poques errades en defensa, de vegades fluix en la construcció del joc. Especialment notòries les seves passades llargues en diagonal, que poden portar perill o acabar al nirvana (nota del T. : a la tercera graderia, vaja). Degut a una llarga lesió al dit gros del peu ha estat substituït darrerament -i prou bé- per Georg Niedermeier, però crec que si està bé jugarà.

Serdar Tasci (central)
Des de 1999 al club, va aconseguir el salt al primer equip la temporada 2006/07. Des de llavors forma, juntament amb Delpierre, la parella de centrals habitual. Tot i tenir només 22 anys juga amb seguretat, però de vegades comet errades de concentració en el joc posicional que creen ocasions de gol per als rivals. Al contrari que Delpierre, s’implica més en l’atac de l’equip, sobretot en jugades de pilota aturada.
Si a la segona volta es mostra en millor forma que a la primera és candidat a jugar amb la sel.lecció alemanya el mundial de Sud-àfrica  (9 vegades internacional).

Suplents:

Artur Boka (LE)
A la primera part de la temporada va ser el lateral esquerre titular, amb un rendiment acceptable. La defensa no és el seu punt fort, però és prou bo en atac -quan està en forma. Degut a la se va participació a la CAN i a la incorporació de Molinaro s’ha vist relegat a la suplència.

Georg Niedermeier (central)
Va arribar fa un any cedit pel FC Bayern, on jugava al filial, i aquest gener ha sigut comprat definitivament. És un bon central, però amb 23 anys relativament jove i inexpert, de vegades li manca seguretat. S’ha establert com a número 3 darrera Delpierre i Tasci, i ha jugat també bons partits com a titular. Jugador perillós a pilota aturada.

Khalid Bouhlarouz (central)
L’internacional holandès (ex de Hamburg, Chelsea i Sevilla) no ha quallat al VfB, on és actualment el quart central. Tornarà a canviar d’aires més d’hora que tard.

Ricardo Osorio (LD)
Va ser un dels puntals de l’equip durant l’exitosa temporada 06/07, ara per ara pràcticament no juga. És un jugador ràpid i tècnic, però se li ha passat l’arròs i deixarà el club a l’estiu.

MIG DEL CAMP

Aliaksandr Hleb (migcentre esquerre)
El nostre Alex… Segur que una gran majoria de fans del VfB es van alegrar quan s’anuncià el retorn de Hleb, quan ens va deixar per anar a l’Arsenal havia sigut probablement uns dels millors jugadors de la nostra història. Des d’aleshores, però, la seva figura ha perdut brillantor, sobre tot després d’una primera volta amb pocs Highlights. Si aconseguís retornar al seu antic estat de forma (i últimament ha anat millorant) podria convertir-se en somni i malson alhora per als aficionats blaugranes: Us el comprem a final de temporada -i a la Champions us elimina ell solet amb dos o tres golassos…=)

Sami Khedira (migcentre defensiu)
Khadira és dolent, molt dolent. No cal ni que us hi fixeu. No fa res amb la pilota als peus, duu un pentinat estrany, no sap passar-la, mal joc posicional etc. El millor que podeu fer és oblidar ràpidament el seu nom.
(D’acord, només perquè sou vosaltres, però no ho dieu a ningú: Khedira té 22 anys n’ha jugat ja tres com a titular a la Bundesliga, va guanyar el 2009 el Campionat d’Europa sub-21 amb Alemanya com a capità i és, per a mi,  el millor jugador i amb més talent que tenim. Un migcentre defensiu molt dinàmic, fort, que crea joc i és perillós de cara al gol amb les seves pujades a l’atac. Si no es lesiona, podria destapar-se definitivament al Mundial -i llavors se’ns l’enduran.)

Christian Träsch
Format com a lateral dret, ha acabat jugant al costat de Khedira al migcentre defensiu, on ha fet una molt bona feina. També és jove (22 anys) i, de vegades, fluix en el joc posicional. És un lluitador, un pitbull -vaja, un que corre i treballa fins al final i és un incordi per al rival. El millor és que, a més, construeix i passa bé i té un bon xut.
Amb Gross d’entrenador sempre ha jugat al mig del camp, per això segur que també ho farà contra vosaltres.
També és un jugador a seguir al Mundial de Sud-àfrica.

Zdravko Kuzmanovic (migcentre defensiu)
Quan Träsch no juga al costat de Khedira, és el torn de “Kuzi”, que vam fitxar a l’estiu per 8 milions d’euros (per a nosatltres molta pasta!) de la Fiorentina. També molt jove (22 anys), amb talent, internacional per Sèrbia, amb bona tècnica i joc ofensiu. És el futur del mig del camp del Stuttgart i podria jugar de titular contra vosaltres si Gross es decideix per un 4-5-1 o si fa jugar Träsch al lloc de Celozzi al lateral dret.

Els dos jugadors següents poden ocupar les dues posicions d’interior. Últimament juga més Gebhart, a la dreta, mentre Hilbert és suplent de Hleb o de Gebhart.

Roberto Hilbert (interior esquerre/dret)
El seu joc depèn molt del seu estat de forma. Si té un mal dia (per a alguns, un dia normal), no dribla ningú, tira centrades al no-res i falla gols cantats, de manera que els fans el que voldríem és expulsar-lo de la ciutat. Així ha sigut els darrers dos anys i mig. Si està en forma, atenció: se’n va sovint del marcador i centra amb perill! I de vegades fins i tot marca gols!

Timo Gebhart (Interior dret/esquerre)
Un altre jugador que sovint desespera els aficionats. Li encanta driblar, dribla molt, dribla bonic -només que de vegades oblida passar-la a un company millor posicionat. A més, no és un jugador “net”, fa faltetes d’amagat i és un piscinero, cosa que no puc suportar. . Malgrat tot, té una bona tècnica i és atrevit. Encara és jove (20 anys) i amb aprenentatge podria arribar alt.

Sebastian Rudy (interior dret)
Encara més jove és Rudy (19), que aquest estiu ha fet el salt del filial al primer equip i va entrant en joc cada cop més. Va aconseguir el seu primer gran partit a nivell europeu a Glasgow, amb un gol i una assistència. Va jugar de titular en algunes fases de la primera volta, últimament ha tingut problemes amb lesions.

Martin Lanig (migcentre defensiu)
Més o menys en la categoria “típic suplent”. No és molt bo, però tampoc molt dolent. Li falta dinamisme, tempo, però és sòlid en tècnica i passada. Va estar de baixa mig any per lligaments creuats i ha tornat a l’equip a finals de gener.

DAVANTERA

Pavel Pogrebnyak
L’ha afectat segurament la responsabilitat de substituir Mario Gómez (63 gols en 121 partits). Va arribar l’estiu passat procedent de St. Petersburg i va fer 2 gols en els primers 15 partits de lliga. Va millorar després del canvi d’entrenador, amb 2 gols en 3 partits. Treballa en defensa, corre i lluita amb la defensa rival. Fins ara no ha tingut sort de cara a porta.

Ciprian Marica
Un tema complicat: fitxat per 8,5 milions (xifra récord fins llavors) el 2007, el romanès ha estat una gran decepció, la majoria de nosaltres ja ens l’hauriem tret de sobre. L’home s’hi esforça, però ha només ha arribat a la xifra ridícula de 7 gols en 66 partits amb el VfB. Des que Christian Gross és l’entrenador, ha jugat regularment. És l’última oportunitat -que de moment ha aprofitat, amb lluita i gols…

Cacau
Era titular a la davantera abans del canvi d’entrenador, però es va lesionar precisament al mateix temps que Gross substituïa Babbel i va quedar una mica apartat. Nascut al Brasil i internacional amb Alemanya, no és un golejador, juga millor com a segon punta amb un davanter més efectiu (com Gómez els darrers anys).

Julian Schieber
Podria arribar a ser un bon golejador. Amb 20 anys, va entrant poc a poc al primer equip i ha jugat 14 partits aquesta temporada, la majoria de suplent i amb Babbel. Ha fet 3 gols hi ha estat fins fa poc lamentablement el segon millor golejador del VfB. Jugador fort de cara a porteria. Potser tindrà una oportunitat, com a suplent, contra vosaltres.

Texto original en alemán

Versión en español