Categories
Yoyalodije

Fitxar i vendre

Tan sols ha passat poc més de la meitat del mes de juliol i el Barça ja té la plantilla per a la pròxima campanya, gairebé, confeccionada. O si menys no ja sabem les peces de les que dispondrà l’entrenador asturià.
S’han presentat tres fitxatges: 1. Denis Suárez [3,5M], que ve a reforçar el mig del camp, a restar minuts a Rakitic i a ser un jugador a tenir en compte d’aquí uns anys. 2. Samuel Umtiti [25 M], central (també ens han venut la moto de que pot ocupar la posició de lateral esquerre, però ja us ben asseguro que no li veurem un partit complet jugant en aquesta posició) de 22 anys que ve a competir per la titularitat amb Mascherano i 3. Lucas Digne [16,5 M + variables], que, no crec que pugui treure la titularitat a Jordi Alba, però sí que el podrà suplir amb moltes més garanties que Adriano (al meu parer, el fitxatge més deficient dels tres, amb un preu massa car).
Cal sumar un quart i, segurament, últim fitxatge, d’un davanter. O almenys això va dir el secretari tècnic, Robert Fernández. Està clar que no serà una superestrella, perquè, a dia d’avui, els davanters que poden competir la titularitat amb la MSN es poden comptar amb els dits d’una sola mà. Però ha d’estar un parell d’esglaons per sobre de Sandro o Munir. Han sonat diversos noms (Vietto, Gameiro, Tello, Correa…) i Robert haurà d’escollir el més adequat sense que el cost del seu fitxatge desajusti el baix pressupost que li queda al Barça i, alhora, que satisfaci totes les necessitats del que demana Luis Enruique. Aquest serà el gran examen de Robert.
A l’altra banda s’hi troben jugadors com Alves (l’única baixa que podrem trobar a faltar d’aquest estiu), Bartra i Sandro que ja s’han incorporat, cadascun, al seu nou club. També n’hi d’altres que ja sabem que deixaran el Barça, com Adriano, Douglas o Vermaelen, però sense haver-hi res d’oficial i la gran incògnita de l’estiu al panorama culer es troba a la porteria.
Marxarà Claudio Bravo? En cas que marxi no hi veig cap gran problema, Ter Stegen agafa la titularitat, com es feia amb Víctor Valdés, i deix la Copa per a Jordi Masip. Tot i que no estic convençut que el porter format a la Masia jugués la competició fins al final; perquè Masip no és Pinto, ni Luis Enrique és Guardiola. Amb l’avantatge que ens deixaria uns quants milions que farien que el quart fitxatge pogués ser un jugador d’un nivell superior al que ara podem aspirar. En cas que es quedi, seguiríem una temporada més amb la mateixa fórmula, però a llarg termini podríem témer la sortida de l’alemany per “estar fins als collons de veure cada setmana els partits de Lliga des de la banqueta”. Per cert, en cas que el xilè decideixi marxar no fa falta que repesquem al Pepe Reina o agafem un Diego Alves. Vam viure molt bé durant una bona pila d’anys amb un porter titular de primeríssim nivell i un suplent de segona/tercera fila. Yoyaires, ja us podeu imaginar quina opció prefereixo.
Aprofiteu bé les vacances (aquells qui en disponeu) que d’aquí a tres setmanes ja torna la teca.